Köyde Kurban
Maddi imkanları kurban kesmeye müsait olanlar günlerden önce gerek köy içinden gerekse civar köylerden kesecekleri kurbanlık hayvanları bulur, pazarlığını yaparak satın alırlar. Imkanı olanlar hayvanları köye getirir, müsait olmayanların hayvanları ise bayramın birinci günü köye kesilmek üzere getirilir. Kurban bayramı hazırlıkları arefe gününden başlar. O gün öğlenden önce köylü musallada toplanır ve imamın öncülüğünde köy mezarlığına gidilir. Orada hoca ölenlerin ruhu için Yasin-i Şerif okur ve dua edilir. Ardından mezarlığın içine girilir, yıkılan mezarlar var ise onarılır ve mezarlar üzerine toprak atılır, üstleri ve yanları yabancı otlardan veya ağaç fidanlarından temizlenir. Tekrar herkes kendi yıkınının mezarı başında dua eder. Kurbanın kanının akıtılacağı kuyular da yine arefe gününde kazılarak hazırlanır. Bu güzel gelenek her ne kadar azalsa da günümüzde halen ifa edilmektedir.
Henüz köyümüzde caminin olmadığı zamanlarıda birinci gün bayram namazını kılmak için topluca erkenden Boyalı Köyü’ne gidilirdi. Çevre köylerden de namaza Boyalı'ya gelirler ve cami oldukça kalabalık olur. İmam, bayram namazına başlamadan önce "Dağtabaklı‘lılar da geldi mi?" diye sorar "evet geldiler" cevabını alınca topluca bayram namazı ifa edilir. Akabinde bütün köylüler Boyalı Çayı kenarında birbirleri ile bayramlaşırlar. Boyalı halkı gelen köylüler için "ziraat çıkarır" (köylüye sunulan üzümlü ekmek) yenilir ve içilir.
Daha sonra köylü topluca ikindi vakti Yanalak Köyü‘ne gelinir ve gece orada geçirilir. Oda da toplanılır, derin sohbetler yapılır, akşam yemegi yenir, çeşitli oyunlar oynanır ve davul zurna ile eğlenilir. Sabahleyin erkenden kesilen kurban etinden ve tekrar çıkan "ziraat‘ten" yenir, öğlene doğru herkes köyüne geri dönerler.
Artık bayramın ikinci günüdür ve gücü yetenler kurbanlarını keserler. Akşama doğru Yanalak'lılar davul ve zurna eşliğinde oynayarak Dağtabaklı Köyü‘ne gelirler. (yalnız erkekler) Akşam köy odasında toplanılır namaz kılınır, akşam yemeği yenir, sohbetler edilir ve oyunlar oynanır. Burada sabahlayan Yanalak köylüsü kurban eti yedikten sonra yine davul zurna eşliğinde geri köylerine giderler.
Ayrıca köyde bayramın birinci günü kurban kesenlerin evine gidilir pişen kurban etinden biraz yenir, ordan diğer kurbanı pişenin evine gidilerek bütün köy dolaşılır. Bayramın ikinci günü sabahleyin evlerde pişirilen "bişi ekmeği" içine et, üzüm, incir, hoşaf, ceviz gibi ürünler sarılarak camiye gelenlere ikram edilir, artan bişiler ise köyde ne kadar ev varsa tek tek onlara dağıtılır.
Günümüzde ise gerek yaz aylarında köyde yaşayanlar gerekse büyük şehirlerde olup kurban kesme amacıyla köye gelenler bu ibadetlerini köyümüzde ifa ederler.Maddi durumu iyi olanlar ekseri küçükbaş hayvan keserler. Herkesin birbirine yardımcı olduğu kesim anında kan ve atıklar daha önceden açılan çukurlara doldurulur.
Kurbanlıklar ya köy içinden veya Boyalı camisi önünde kurulan hayvan pazarlarından alınır. Kurbanlıkların ekserisi evlerde örteyerde çevrilerek pişirilir. Bayramda temiz ve güzel elbiseler, ayağa lastik ayakkabılar giyilir. Fakirlikten ve yokluktan et yeme fırsatı olmayan köylü ancak kurban bayramı vesilesi ile et yeme imkanına kavuşur. Akraba ve komşu ziyaretleri yapılarak büyüklerin elleri öpülerek onların gönülleri ve duaları alınır.
12.09.2016 Kurban Bayrami Namazi
12.10.2016 Kurban Bayrami Ziyafeti
12.09.2016 Kurban bayrami
Arefe günü köyümüz sakinleri öğlen namazını müteakip köy mezarlığı önünde toplanarak Kur'an-ı Kerim okuyup ölenlerin ruhu için hoca öncülüğünde dua etti. Daha sonra mezarlığa gidilerek faza otlar yolundu, yıkılan mezar taşları düzeltilip tekrar kabirler başında duaya devam edildi.
Aşağıdaki resimler 31.08.2017 tarihinde mezarlık önünde kaydedilmiştir