Köy Mezarligi
Köy mezarlığı iki bölümden oluşmaktadır, her bölümün çevresi 1986 yılında henüz o zamanlar Almanya’da çalışan Süleyman Kavukcu bir izin döneminde köye gelerek mezarlığın etrafına demir direkler dikerek Mustafa kavukcu ile birlikte tel örgü ile çevirmiştir. Sırık odunlar kullanılarak üst bölüme, demirden ise alt bölüme birer adet giriş kapısı yapılmıştır. Mezarlık yaşlı çam ve meşe ağaçları içerisinde bulunup hem Dağtabaklı, hem de Avzarağanlıların cenazeleri defnedilmiştir
.
Alt Mezarlık: Yolun alt kısmında kalan mezarlık yaklaşık 500 Metrekarelik bir alanı kaplar. Burada takriben 150 mezar bulunmaktadır. Mezarların çok eski olması nedeni ile kimlere ait oldukları belli değildir ve hiçbirinde başucu taşı yoktur.
Üst Mezarlık: Yolun üst bölümünde kalan mezarlık yaklaşık 700 Metrekaredir. Burada takriben 260 mezar bulunmaktadır. Kısmen yeni mezarların bulunduğu bu bölümde birçok mezar, yakınları tarafından etrafı beton ile çevrilip, başucu taşlarına kimlere ait olduğu, doğum ve ölüm tarihleri yazılmıştır. Tesbit edilen en eski mezar 1932 yılında vefat eden Fadime Kavukcu ve 1935 yılında vefat eden Hüseyin Kavukcu'ya aittir.
Yeni mezarların yapıldığı bölüm Fındıcak'lı Hasanın babası Sarı Halil (Halil Çiçek) tarafından köyümüze mezarlık yeri olarak 2003 yılında hibe edilmiştir. Buranın da yine etrafı tel örgü ile çevrilmiştir. Mezarlar arası ve üzerinde yetişen ağaçlar hem mezarları tahrip etmekte hem de mezarlığa girip dolaşmayı engellemektedir.
Gurbette vefat eden birçok hemşehrimizin vasiyetleri üzere cenazeleri köye getirilip burada defnedilmektedir. Cenaze namazları köyün başındaki musalla taşının olduğu yerde açıkta ifa edilir. Yıllarca kullanılan ve tek bir taştan oluşan musalla taşı 2017 yılında yerini mermerden yapılmış yeni mezar taşına bırakmıştır.
Mezarlığın Temizlenmesi: Uzun yıllar mezarların arasında ve üstünde kendiliğinden yetişen fidanlar, ağaçlar ve dökülen yapraklardan oluşan kalın humus tabakası içeri girilmez hale getirmiş, mezarları da tahrip etmiştir. 25 Ağustos 2023 tarihinde, muhtar Halil Yaşar dönemine Boyalı Köy’ünden Burhan Ardıç ve Engilekin Köy‘ünden Abdullah Çil’e yevmiye karşılığı iki günde mezarlık içi temizlettirilmiş kendiliğinden yetişen fidanlar ve ağaçlar kesilerek mezarlar tekrar ortaya çıkarılmıştır. Bu iş için 8.000 lira harcanmıştır.
Mezarliga defnedilen ailelerin soyisimleri
-- Karasakal Ailesi | -- Sevimoğlu Ailesi |
-- Musluoğlu Ailesi | -- Dağcı Ailesi |
-- Balta Ailesi | -- Çetin Ailesi |
-- Çatal Ailesi | -- Aslan Ailesi |
-- Yaşar Ailesi | -- Kavukcu Ailesi |
-- Çakır Ailesi | -- Kalaycı Ailesi |
-- Uzun Ailesi (Avzarağan) | -- Kırıştıoğlu Ailesi (Avzarağan) |
-- Gömeç Ailesi (Avzarağan) |
Mezarlik Içi Su
Avzarağan'dan Mimar Hasan Gömeç köyümüzün su deposundan Halil Çiçek’in hibe ettiği yeni mezarların bulunduğu yol üstü bölüme boru döşettirip 2019 yılında oluklu bir çeşme yaptırdı. Amaç, mezar ziyaretine gelenlerin su ihtiyacını karşılamak hem de mezar üzerlerinde bulunan çiçekleri sulamaktır. Yüksekçe bir arka zemin ve küçük bir de oluğu olan çeşme, mermerden inşaa edilmiştir. Ön bölümünde bir oturacak, üst bölümde ise „Merhume Döndü Gömeç Ruhuna“ yazısı bulunmaktadır.
Burdan itibaren resimlere bakmak için alttaki ilk resmi tıkılayarak devam ediniz.
Burdan itibaren resimlere bakmak için alttaki ilk resmi tıkılayarak devam ediniz.
Burdan itibaren resimlere bakmak için alttaki ilk resmi tıkılayarak devam ediniz.
Burdan itibaren resimlere bakmak için alttaki ilk resmi tıkılayarak devam ediniz.
Burdan itibaren resimlere bakmak için alttaki ilk resmi tıkılayarak devam ediniz.
2021 yilinda Arefe günü mezar ziyareti
2022 yilindan görüntüler
2023 yilindan görüntüler
Köy mezarlığına defnedilen akrabalarımızı ve yakınlarımızı sakın unutmayalım, onların mezarlarılın ziyaret ederek Kur'an okuyup dua edelim.